Visa vägen-priset

Allwin blir Årets arbetsgivare

Årets arbetsgivare i region ”Västkusten” är Allwin som återvinner mat från livsmedelsbutiker som annars skulle slängas. Den maten blir sedan måltider för människor som är hemlösa eller av andra orsaker inte skulle ha blivit mätta den dagen. De som hämtar och lämnar den här maten är i sin tur människor som som haft det tufft att få ett jobb på grund av funktionsnedsättningar.

– Varje vecka hämtar vi cirka 15 000 kilo mat som sedan körs till olika hjälporganisationer, och samtidigt som vi gör det kan vi genom samarbetet med Samhall se till att människor med funktionsnedsättningar får jobb, säger Simon Eisner som är grundare av Allwin.

– Jag tror att Allwin visat att vi kan skapa hållbara affärsmodeller genom att ha rätt samarbetspartners. Ensam är inte stark, men tillsammans kan vi verkligen förändra samhället och vårt sätt att tänka och agera, säger Simon Eisner.

Visa vägen handlar om att lyfta fram de arbetsgivare och eldsjälar som medvetet väljer att se talang och förmåga där andra ser problem, kort sagt de som ser funktion istället för hinder och som insett att alla behövs på arbetsmarknaden. Bland nominerade från hela Sverige finns en stor skara som väljer att synliggöra dessa människor som gjorts osynliga på grund av sin funktionsnedsättning.

I år var 586 nominerade till Visa vägen-priset, och efter drygt 15 000 röster fick de tre arbetsgivarna och tre eldsjälarna med flest röster i regionen en finalplats, där Visa vägen-juryn sedan valde ut en vinnare i respektive kategori.

Visa vägen-juryn består av ordförande Jan Scherman, H.K.H. Prins Daniel, Svenskt Näringslivs chefekonom Bettina Kashefi, LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson, ärkebiskop Antje Jackelén samt Samhalls marknadsdirektör Mats Eliasson.