Visa vägen-priset

Alexander fick träffa sina idoler: ”Helt overkligt!”

Under prisutdelningen i Göteborg uppträdde artisten och låtskrivaren Alexander Engström. På scenen i mellansnacket mellan låtarna The Lake och I Could Never Imagine berättade han om när han som liten tittade på filmen om VM 94-hjältarna om och om igen. 

Målvakten Thomas Ravelli var favoriten och Alexander drömde själv om att bli fotbollsmålvakt. Av naturliga skäl blev han inte fotbollsmålvakt. Alexander föddes med en ovanlig skelettsjukdom som ledde till att han blev svårt synskadad.

Men vid ett tillfälle fick Alexander spela back och lyckades göra en perfekt bakåtpass till målvakten. Hans lag vann matchen och efteråt fick han hålla i bucklan.

– Det var den absolut bästa känslan och upplevelsen i mitt liv, säger Alexander.

På scenen i Gothia Towers fanns både Pontus Kåmark och även Thomas Ravelli som prisutdelare. Det blev ett rörande möte när Alexander fick träffa sin barndomshjältar.

– Helt overkligt! Att få träffa dem och prata med dem som jag bara sett på TV tidigare, helt osannolikt! säger Alexander.

Även om Alexander Engström bara är 18 år gammal, har han redan fått stort genomslag med sin musik.

– Tack vare att musiken så är jag inte längre ”killen med en synskada”.  Andra inser att jag är duktig på något och det känns fantastiskt, avslutar Alexander Engström.

Här kan du se Alexander när han gästade Malou efter tio på temat ”mot alla odds”. Försök att hålla tårarna tillbaka!