Visa vägen-priset

Eva Jönsson är Årets eldsjäl i region ”Ölandskusten”

Måndag den 15 oktober landade Visa vägen-turnén i Växjö för att avslöja vinnarna region ”Ölandskusten”. Visa vägen-priset delas ut till de arbetsgivare och eldsjälar som på ett aktivt sätt väljer att verka för att alla utifrån funktion, inte hinder, ska få möjlighet att förverkliga sina möjligheter på den öppna arbetsmarknaden.

Förutom konferencieren och stadens ”förlorade son”, Peter Jihde, var även Visa vägens-juryns ordförande Jan Scherman med på turnén som började i Luleå för snart en månad sedan och nu kommit till Växjö och hotellet PM och vänner. Sam Hallam från Växjö Lakers var där i egenskap av prisutdelare, tillsammans med Oliver Rosengren, ordförande i nämnden för arbetsmarknad och välfärd i Växjö kommun.

Som årets eldsjäl utnämndes Eva Jönsson, verksam på Försäkringskassan.

– Människor har både rättigheter och skyldigheter när det gäller Försäkringskassan, men det är alltid viktigt att vi bemöter dem på ett bra sätt och gör så bra som möjligt för alla. Och det gäller naturligtvis människorna inom Samhall också, säger Eva Jönsson.

– Alla är bra på sitt sätt, och det är inte alltid lätt att komma igång med arbete om man har en diagnos men de flesta vill och det är bara att stötta dem, säger Eva Jönsson.