Visa vägen-priset

Ulrika Borger Dåderman

Ulrika har varit verksamhetsledare för stiftelsen och drivit Lövstabruks herrgård i 22 år.
Har under dessa år alltid sett till varje människas förutsättningar och inkluderat, stöttat, utvecklat var och en till att göra det man inte trodde var möjligt. Sedan 5 år tillbaka har stiftelsen med Ulrika varit samarbetspartner till Samhall Östhammar och hon har tagit emot till att börja med en men senaste tre åren 2 personer till att driva del av verksamheten som inryms i anrik, kulturhistorisk miljö. Hon delegerar ansvar, bygger upp medarbetarna, ser deras kunskaper som en tillgång och inkluderar dem i verksamheten på ett otroligt positivt och personligt sätt. Stiftelsen drivs med statliga anslag och dessa minskar år efter år men trots det har hon på något sätt kunnat säsongsanställa maj-oktober. För henne är det personliga mötet oerhört mycket viktigare än ekonomiska kalkyler även om verksamheten såklart måste gå ihop om än med knappa resurser. Det är en fantastisk arbetsmiljö och våra medarbetare lever för att få komma tillbaka år efter år. Dessa månader har gjort att våra medarbetare har vuxit och vågar prova nya uppdrag, utmana sig själva samt ta steget utanför Samhall vilket de inte vågat göra på 20(!) år. Allt för att de träffade denna karismatiska person som ser bortom alla svårigheter, hon ser bara det man uträttar här och nu. Ulrika har en människosyn och en positivism, stolthet och glädje som hon delar med sig av till alla i hennes närhet och jag ser Ulrika som en verklig ambassadör. Hon visar också att man gör skillnad i det lilla perspektivet och att man även som mindre arbetsplats kan göra så stor förändring hos enskilda personer vilket ger ringar på vattnet.

Rösta på Ulrika Borger Dåderman

För att rösta på ett bidrag behöver du bekräfta din e-postadress. När du trycker på "rösta" skickas ett mail till din angivna e-postadress med vidare instruktioner.

Så här fungerar röstningen

Leta upp personen eller arbetsgivaren du vill rösta på och fyll i din e-postadress i rutan. Tryck på "skicka in röst"

Titta i inkorgen för e-postadressen du angav vid röstningen. Där hittar du ett mail med en länk för att bekräfta din röst. Tryck på länken.

Tryck på knappen "bekräfta min röst". Klart!