Visa vägen-priset

Swedavia AB

Nominering Årets Arbetsgivare 2019- Swedavia
Vi vill nominera Swedavia AB, till Visa vägen-priset 2019 i kategorin Årets Arbetsgivare.
Kort om uppdraget
Swedavias avtal för lokalvårdstjänster är uppdelat i två avtalsområden – ARN1 omfattar Terminal 5. ARN2 omfattar Terminal 2, 3, 4, SkyCity och ca 39 driftsbyggnader. Samhall och Swedavia har i nära dialog samarbetat från september 2014 för ARN2 med utökat förtroende med ARN1 from februari 2018.
Arlanda är en mycket komplex verksamhet med många besökare och resenärer med olika behov av service, som kommer dygnet runt och årets alla dagar, i olika tidsintervall. Det ställer stora krav på dem som utför lokalvården, medarbetaren ska vara lika mycket servicevärd som snabbfotad lokalvårdare med stor flexibilitet i en högkvalitativ leverans.
Därför Swedavia
Swedavia inkluderar Samhall på Arlanda
Swedavias syn på samarbetet med Samhall är att våra medarbetare av största vikt känner sig som en naturlig och viktig del av flygplatsen. Därför vill Swedavia att vi syns tillsammans på Arlanda, vilket vi gör i de ”rosa tröjorna” som samtidigt även gör oss lättillgängliga för resenären. Swedavia har lyckats i sitt arbete med att våra medarbetare känner sig som en i mängden ”ett Arlanda team” – alla vi som arbetar på Arlanda (Swedavias medarbetare och leverantörer) har känslan av att vi är ett och samma företag där alla är lika viktiga.
Vidare har Swedavia har ett nära samarbeta med Samhall och förespråkar Samhall för andra kommersiella företag, när det gäller val av företag till olika servicetjänster.
Swedavia har även varit delaktig i ”Övergångar” av våra medarbetare och är mycket förstående för vårt uppdrag i denna fråga. Swedavia tycker att det är roligt för våra medarbetare när de får gå vidare på en övergång utanför Samhall, även om Swedavia tycker att det är tråkigt att förlora en duktig medarbetare i ”Arlanda-teamet”. Under 2018 genomfördes 9 övergångar på Arlanda och fler samarbeten är på gång.
Under åren vi har samarbetat har Swedavia uppmärksammat och inkluderat Samhall även på ett antal andra olika sätt, såsom 2016 års tema var ”årets vardagshjälte”. Titeln för Samhalls representant gick till Benne Mattsson. Samhall har bjudits in till stafetten Arlanda Runway på bana 3, Samhall medverkade med flera lag. Lille-Mor som har stort fotointresse på fritiden och dagtid arbetar på Terminal 4, har fått hänga upp sina naturbilder på en fotovägg inne på terminal 4. 2017 vann ”Elvis” (Tord) en talangtävling som anordnades på Arlanda flygplats. Alla aktiviteter som ingår i ”We are Arlanda”.

Swedavia har med en uttalad strategi och ett stort engagemang skapat nya vägar till arbete inom sitt företag, samtidigt som de lyft fram frågan om funktionsnedsattas arbetsmarknad och får hela sin marknad att röra sig i rätt riktning. Swedavia Visar Vägen med stolthet Samhall som partner och att ” Alla får vara med” – på denna viktiga mötesplats, Arlanda.
Lise-Lott Jensen Key Account Manager,
Roman Mihelic Affärschef ARN1,
Niklas Franzén Affärschef ARN2

Rösta på Swedavia AB

För att rösta på ett bidrag behöver du bekräfta din e-postadress. När du trycker på "rösta" skickas ett mail till din angivna e-postadress med vidare instruktioner.

Så här fungerar röstningen

Leta upp personen eller arbetsgivaren du vill rösta på och fyll i din e-postadress i rutan. Tryck på "skicka in röst"

Titta i inkorgen för e-postadressen du angav vid röstningen. Där hittar du ett mail med en länk för att bekräfta din röst. Tryck på länken.

Tryck på knappen "bekräfta min röst". Klart!