Visa vägen-priset

IKEA Sverige

Tillsammans med tillväxtverket och projektet Enklare vägar till jobb vill de etablera ett nytt sätt att rekrytera inom IKEA för att skapa en inkluderande arbetsplats. För att bättre spegla samhället bland sina egna anställda och skapa en bättre vardag för de många människorna har de öppnat upp till att börja med 5 varuhus som anställer personer med funktionsnedsättning på varuhusen.

Det är en stor utmaning att öppna upp sin verksamhet trots tajta marginaler inom handeln och en organisation som behöver göra förändringar för att kunna inkludera på riktigt. Tack vare att de är ett värdestyrt företag där "tillsammans" står som en av värderingarna vill de verkligen skapa inkludering i hela verksamheten "på riktigt".
Inga "skapade tjänster" utan de vill att varuhusen ska skapa ett lärande hur man tar emot och introducerar och anställer personer med funktionsnedsättning. Hur man ser på sin verksamhet och vänder på begreppet "roller" för att se hur man kan jobba på nya sätt. De gör det möjligt för individerna att komma in i arbetet utifrån sina förutsättningar och i sin takt. Genom att se på handledning på ett nytt sätt och att ta hjälp från Arbetsförmedlingen för att få den kunskapen är både smart och ödmjukt. Att kräva att hela varuhuset anpassar sig, avsätter tid för att låta detta hända.

Rösta på IKEA Sverige

För att rösta på ett bidrag behöver du bekräfta din e-postadress. När du trycker på "rösta" skickas ett mail till din angivna e-postadress med vidare instruktioner.

Så här fungerar röstningen

Leta upp personen eller arbetsgivaren du vill rösta på och fyll i din e-postadress i rutan. Tryck på "skicka in röst"

Titta i inkorgen för e-postadressen du angav vid röstningen. Där hittar du ett mail med en länk för att bekräfta din röst. Tryck på länken.

Tryck på knappen "bekräfta min röst". Klart!