Visa vägen-priset

Eldsjälen Emina Redzic hyllas i Jönköping

Årets eldsjäl i regionen heter Emina Redzic och är till vardags arbetsledare på Holsby Metall. Här tillverkas aluminiumprofiler och de är underleverantör till flera kända varumärken. Emina är ansvarig för medarbetarna på en av två fabriker och där har hälften av gänget en funktionsnedsättning, men hon tycker egentligen inte att det är något märkligt.

– Vi har ju alla starka och svaga sidor, och om vi ska fungera så måste vi ju få jobba med det vi kan och är bra på. Det är kanske en lite längre väg att hitta rätt arbetsuppgifter för dessa personer, men det är det värt, säger Emina Redzic.

– Det enda jag egentligen gör är att vara mig själv och försöka bemöta alla som jag själv vill bli bemött, säga ”hej” på morgonen och ”hur hur mår du”. Det behöver inte vara svårare än så, säger Emina Redzic.

Med på scenen som prisutdelare finns också Jönköpings Näringslivschef Sven Rydell som fick svara på frågan vad kommunen gör för att öppna upp arbetsmarknaden för funktionsnedsatta.

– Vi har 12 000 som arbetar i kommunen och detta är naturligtvis en viktig aspekt för oss i och med att vi är en så stor arbetsgivare, säger Sven Rydell.

Lyssna på Emina i Sveriges radio P4:s sändning!