Visa vägen-priset

Antje Jackelén till Visa vägen-juryn

Vi är oerhört glada och stolta att kunna välkomna ärkebiskop Antje Jackelén till Visa vägen-juryn. Hon kommer att bli den första av tre nya medlemmar, där alla i juryn bidrar med sin unika kompetens och passion för den sociala hållbarhetsfrågan.

I sin roll som både präst, biskop och sedermera ärkebiskop har hon visat att hon brinner för människans roll i samhället och hur viktigt det är att bidra som en positiv och inkluderande kraft.

Antje Jackelén blev ärkebiskop i Uppsala 2014 och har vid flera tillfällen tagit tydlig ställning för alla människors lika värde, i både debattartiklar, uttalanden och tweets. Att Antje Jackelén nu väljer att engagera sig i Visa vägen-juryn visar också att hon på ett tydligt sätt vill bidra till att hylla dem som bryter utanförskap på arbetsmarknaden genom att inkludera människor som annars hade haft svårt att få ett jobb.

– Jag gläds åt att vara en del av Visa vägen-juryn. Att arbeta för innanförskap istället för att acceptera utanförskap är ett uttryck för både min kristna tro och min roll som ärkebiskop. Det är också en viktig del av Svenska kyrkans diakonala arbete. Attitydförändringar är möjliga, fördomar kan motverkas och människovärdet bekräftas. Vi har alla fått olika gåvor och talanger, vilket Visa vägen-priset är ett kraftfullt tecken på, säger ärkebiskop Antje Jackelén.